De invloed van lettertypes op de overtuigingskracht van een boodschap

Met een webtekst wil je iemand overtuigen een handeling te doen, bijvoorbeeld verleiden tot het kopen van je product. Maar hoe doe je dat? Gebruik je een standaard, makkelijk leesbaar lettertype zoals Arial? Of maak je het persoonlijk met een lettertype dat handgeschreven lijkt? Dit is namelijk van groot belang voor hoe de tekst wordt verwerkt in ons brein, blijkt uit consumentenpsychologisch onderzoek. Het heeft zelfs invloed op hoe we een tekst beoordelen!
lees verder…

Heb jij verborgen verleiders in je website?

Misschien ken je het gevoel: je hebt een prachtige website, maar tot je grote schrik gebeurt er eigenlijk niets. Je krijgt dramatisch weinig aanvragen, reacties en nieuwe klanten binnen via je site. Hoe kan dit? En hoe kun je zorgen voor verandering?

lees verder…

Tip voor goede doelen: nu toezeggen, later betalen

Voor goede doelen wordt het steeds lastiger om donaties binnen te halen. Er zijn ontzettend veel goede doelen en de recessie speelt natuurlijk ook mee. Toch is er een simpele techniek waarmee goede doelen toch meer donaties kunnen binnenhalen.
lees verder…

3 redenen om te beginnen met conversietesten

Zonder dat je het beseft gooi je nu online omzet weg. Als je nog niet bezig bent met conversie-optimalisatie van je website, dan ligt er nog veel moois voor het oprapen. Door te starten met conversietesten ga je het maximale potentieel uit je site halen. Heb je geen ervaring met conversie-optimalisatie? Of ben je nog niet overtuigd over het effect van conversietesten op je site? Ik geef je 3 goede redenen waarom je moet starten met conversie-optimalisatie met behulp van conversietesten.
lees verder…

Slimme productvolgorde zorgt voor hogere orderwaarde in webshop (2)

DEEL 2
De volgorde waarin je producten aanbiedt in je online shop, heeft grote invloed op de keuze van websitebezoekers. In het tweede deel van deze serie vertel ik hoe je met het decoy-effect bezoekers kan verleiden tot het kiezen van één van de duurste producten die je verkoopt. Hoe werkt het decoy-effect en hoe pas je het toe?
lees verder…

Verleid je websitebezoekers met verliestaal

Hoe kun je bezoekers het beste online verleiden om tot actie over te gaan? Uit onderzoek blijkt dat nuances in taalgebruik van grote invloed zijn op de activatie van websitebezoekers. Op welke manier moet je webteksten schrijven voor optimale verleidingskracht?
lees verder…

Koopgedrag: een breinstrijd tussen begeerte en pijn

Wat gebeurt er in ons brein op het moment dat we een aankoop willen doen? Uit neuromarketingonderzoek blijkt dat ons koopgedrag voornamelijk door ons onbewuste brein wordt geregeld. Dit is ook de plek waar zich een hevige strijd afspeelt tussen begeerte en pijn. Wat gebeurt er in ons brein en hoe kun je hierop inspelen op je website?
lees verder…

Slimme productvolgorde zorgt voor hogere orderwaarde in webshop (1)

DEEL 1

Wist je dat de volgorde waarin je producten of diensten presenteert invloed heeft op het koopgedrag van mensen? Er zijn verschillende technieken waarmee je websitebezoekers kan verleiden het product te bestellen dat jij graag wilt verkopen. In een reeks artikelen leg ik je de mogelijkheden uit. In dit eerste deel vertel ik je alles over het toepassen van het anchor-effect.
lees verder…